HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Salade Met Feta, Kumato Tomaat En Olijven
topBanner
Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Bijgerecht | met rode ui en gedroogde oregano

SNEL RECEPT
Lees meer

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kumato tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

30 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1091 kJ
Energie (kcal)261 kcal
Vetten21.57 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten7 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels2.69 g
Eiwitten7.96 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn en 1 1/2 tl oregano. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, rode ui en olijven door de dressing.

4

Leg het stuk feta op de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.