Skip to main content
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met groentemix, crème fraîche en geraspte oude kaas

Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de groenten voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

1 piece

Tomato

100 g

Pork mince

100 g

Italian-style vegetable mix with mushrooms

140 g

Corn

25 g

Organic crème fraîche

g

Crème fraîche

25 g

Grated aged Gouda

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

¼ piece

Low sodium beef stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)3715 kJ
Calories888 kcal
Fat47 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate75 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de tomaat in blokjes.

Groente bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak deze 6 - 8 minuten aan. Voeg vervolgens de mais, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de zwarte balsamicoazijn en 100 ml water per persoon toe. Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
3

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en crème fraîche tot een romige puree. Voeg per persoon: 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Meng goed door en breng de puree op smaak met peper en zout.

Gehakt toevoegen
4

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.

Ovenschotel maken
5

Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep hier vervolgens de aardappelpuree op. Maak met een vork een streepjespatroon op de puree en verdeel de geraspte oude kaas hierover. Bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven of totdat de kaas bruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes