
Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de groenten voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
300 g
Potatoes
1 piece
Tomato
100 g
Pork mince
100 g
Italian-style vegetable mix with mushrooms
140 g
Corn
25 g
Organic crème fraîche
g
Crème fraîche
25 g
Grated aged Gouda
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Mustard
1
[Plant-based] milk
¼ piece
Low sodium beef stock cube

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de tomaat in blokjes.

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak deze 6 - 8 minuten aan. Voeg vervolgens de mais, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de zwarte balsamicoazijn en 100 ml water per persoon toe. Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Dit gerecht bevat relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en crème fraîche tot een romige puree. Voeg per persoon: 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Meng goed door en breng de puree op smaak met peper en zout.

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.

Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep hier vervolgens de aardappelpuree op. Maak met een vork een streepjespatroon op de puree en verdeel de geraspte oude kaas hierover. Bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven of totdat de kaas bruin kleurt.

Verdeel de ovenschotel over de borden.