Gebakken udonnoedels met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken udonnoedels met ham en ei

Gebakken udonnoedels met ham en ei

met gemengde Oosterse groenten

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Labels:
Familie
Lekker snel
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2781 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten75.6 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.2 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Fruit 1 minuut.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 3 hamplakken per persoon in kleine stukjes maar laat 1 hamplak per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje of laat achterwege.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak 1 hamplak per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Bami bakken
3
  • Voeg de verse udonnoedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe aan de noedels en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Serveer met het spiegelei en de hamplak.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.