Skip to main content
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten

4.3
(127)

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Onion

250 g

Red cherry tomatoes

2 piece

Pork tenderloin

(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

1

[Plant-based] milk

2.5 teaspoon

Mustard

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories787 kcal
Energy (kJ)3293 kJ
Fat31.1 g
Saturated Fat18.8 g
Carbohydrate59.5 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein61.9 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Potato Masher
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.
Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe.
  • Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas bakken
3
  • Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
  • Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.
Serveren
4
  • Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaas.
  • Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

Tip: Houd eventueel een deel van de veldsla apart om mee te garneren.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes