Chocoladecake met ganache
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocoladecake met ganache

Chocoladecake met ganache

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets leuker dan een zelfgebakken taart voor Moederdag! En zelf bakken is een eitje met onze Bakbox. Met dit recept bak je in een handomdraai een heerlijke chocoladecake met zelfgemaakte ganache om samen van te genieten.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Bruine basterdsuiker

⅘ stuk(s)

Ei

40 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

0.02 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

0.05 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)479 kcal
Energie (kJ)2006 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers30 g
Vezels1.2 g
Eiwitten7 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kleine steelpan
Hittebestendige kom
Grote kom
Mixer
Mixer
Bakpapier
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm

Instructies

Voorbereiding
1

Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag.

Cake bakken
3

Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 55 min in de oven.

Serveren
4

Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen. Giet de ganache over de cake en snijd in plakken.