.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅖ stuk(s)
Banaan
8 gram
Gezouten pinda's
80 gram
Mix voor chocoladecake
(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Eieren)
⅖ stuk(s)
Ei
⅖ bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
10 gram
Biologische crème fraîche
15 ml
Water
8 gram
[Plantaardige] roomboter
⅕ el
Suiker
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg 40 g af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 2 bananen in plakjes. Hak de pinda's grof. Bekleed een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier.
Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een ovenschaal van ongeveer de gelijke afmeting.
Mix in een grote kom met een (hand)mixer de cakemix met 80 ml water, de boter, 2 eieren en de pindakaas tot een egaal beslag. Voeg de helft van de pindastukjes en de helft van de banaan toe en schep met een lepel voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de ronde taartvorm met bakpapier.
Leg de rest van banaanplakjes bovenop en duw ze lichtjes in het beslag. Bestrooi met de rest van de pinda's.Bak de chocoladecake 25 - 30 minuten in de oven. Meng intussen in een kleine kom de crème fraîche met 1 el suiker. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Bak de cake niet helemaal droog, het is lekker wanneer het nog smeuig is vanbinnen.
Controleer met een satéprikker of de chocoladecake gaar is. Is het beslag nog te vloeibaar? Bak de cake dan nog enkele minuten.Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken. Serveer elk stuk taart met een lepel crème fraîche.