Chilli sin carne

Chilli sin carne

Met rode bonen, guacamole en verse koriander

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 309 beoordelingen
Lees meer

De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees - sin carne - maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Gele paprika

⅔ blik

Kidneybonen

1 pak

Tomatenblokjes

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Avocado

1 stuks

Limoen

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Kom
Lepel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiding
Voorbereiding
1

• Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Chilli maken
Chilli maken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, guadalajara, ½ van de knoflook en ¾ van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten. • Blus af met de witte balsamico azijn en voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe. Laat, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Guacamole maken
Guacamole maken
3

• Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. • Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit. • Meng in een kom 1 el limoensap per persoon met de avocado en de overige knoflook en rode peper. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. • Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.