Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Onion
1 unit
Tomato
½ unit
Cucumber
75 g
Bulgur
(Contains: Tarwe May be present: Soja)
½ teaspoon
Ground coriander
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Shaved almonds
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Dried cranberries
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ unit
Red chili pepper
½ unit
Bell pepper
40 g
Avocado dip
¼ unit
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Water
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie en bak de ui en paprika met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui en paprika niet aanbranden. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de ui en paprika 6 - 8 minuten.
Ris de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes. Hak de peterselie grof. Verkruimel de witte kaas.
Voeg de bulgur, de ui en paprika en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocadodip, het amandelschaafsel, de witte kaas, de gedroogde cranberry's en de rode peper. Strooi de overige verse kruiden erover en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.