Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor brownies met stroopwafelkruimels en gebrande, gezouten amandelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
10 gram
Amandelen
80 gram
Mix voor chocoladecake
(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Eieren)
⅖ stuk(s)
Ei
25 gram
Stroopwafelkruimels
15 ml
Water
8 gram
[Plantaardige] roomboter
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Hak de gebrande amandelen grof.
Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.
Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de boter en 2 eieren tot een egaal beslag. Voeg de grof gehakte amandelen toe en roer goed om.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Strooi er de stroopwafelkruimels overheen. Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen.
Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.
Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.