HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Kippendij Met Zoetzuur
topBanner
Broodje kippendij met zoetzuur

Broodje kippendij met zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweGerstHaverSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Volkoren puntje

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Gerst, HaverKan bevattenSesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Lupine, Gluten, Noten)

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Garam masala

200 gram

Voorgegaarde kippendij

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Wittekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels12.47 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten zodra de oven op temperatuur is. Snipper de ui zeer fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak het kerriepoeder, de garam masala en de helft van de rode ui 1 minuut aan.Voeg de voorgegaarde kippendij en de zoet-pittige chilisaus toe. Duw de kippendij met een spatel uit elkaar. Verhit nog 6 - 8 minuten.

3

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd schuine in halve cirkels. Meng de komkommerplakjes, de rest van de rode ui, de witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de broodjes open en beleg met een beetje salade en vervolgens met wat van de kip. Serveer de belegde broodjes met de rest van de salade.