topBanner
BBQ box met garnalenspies, hamburger, kipdrumsticks en een boerenworst

BBQ box met garnalenspies, hamburger, kipdrumsticks en een boerenworst

4p | met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

BBQ
Lees meer

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 4 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 4 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 4 personen

4 stuk(s)

Pofaardappel

100 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Maiskolf

4 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Lupine)

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

200 gram

Witte kool en peen

4 stuk(s)

Kipdrumsticks

4 stuk(s)

Boerenworst

4 stuk(s)

Half-om-half hamburger

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

50 gram

Augurken

2 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Smokey tomatenketchup

400 gram

Grote gemarineerde garnalen

2 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

250 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Mosterd

4 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)9474 kJ
Energie (kcal)2264 kcal
Vetten138.0 g
waarvan verzadigd62.0 g
Koolhydraten150 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels16 g
Eiwitten96 g
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappel en laat de schil zitten. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 35 - 40 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenkaas op.

2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 15 - 20 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette en mini-hamburgerbollen 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de verse kruiden met 150 g roomboter, peper en zout. Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.

4

Grill de kipdrumsticks rondom bruin en laat 15 - 20 minuten garen op de BBQ totdat het kippenvlees niet meer roze is. Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Leg de hamburgers op de BBQ en bak 4 - 5 minuten per kant. Strooi net voordat ze klaar zijn de geraspte kaas erop zodat deze kan smelten. Serveer met de mini-hamburgerbollen, augurk, sla, tomaat en smokey ketchup. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer met de zoet-pittige chilisaus en de overige mayonaise.