Bananenbrood met walnoten en kokos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met walnoten en kokos

Bananenbrood met walnoten en kokos

+/- 10 plakken

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Banaan

10 gram

Walnoten

80 gram

Bananenbroodmix

6 gram

Kokosrasp

Zelf toevoegen

25 ml

Water

⅗ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)239 kcal
Energie (kJ)1000 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers14 g
Vezels1.7 g
Eiwitten5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Garde
Mixer
Mixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Hak de walnoten grof. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter het brood. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de gehakte walnoten en 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed.

Bananenbrood  bakken
3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

Serveren
4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Garneer met de overige kokosrasp en snijd in plakken.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.