Skip to main content
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

met zilvervliesrijst, bosui en mangochutney

3.7
(1,8K)

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? (Het juiste antwoord is: Met vezels en vitamine K.)

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Diced chicken breast

½ piece

Onion

½ piece

Yellow bell pepper

1 piece

Garlic

½ can

Tinned cherry tomatoes

50 g

Mango chutney

0.68 piece

Scallions

70 g

Brown rice

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories647 kcal
Energy (kJ)2706 kJ
Fat15 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate93 g
Sugar38 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Kip bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe, samen met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Bosui snijden
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.

Rijst koken
4

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet hierna af en laat, van het vuur, afgedekt nagaren in de pan.

Saus afmaken
5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de de kip dan pas na het pureren toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!

This week's must-try HelloFresh recipes