Verse tomatensoep met gehaktballetjes en baguette caprese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tomatensoep met gehaktballetjes en baguette caprese

Verse tomatensoep met gehaktballetjes en baguette caprese

1000 ml | 2 porties | 279 g groente | Serveertip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Caprese is de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Combineer deze klassieke drie-eenheid op een heerlijk broodje en serveer het met verse tomatensoep met gehaktballetjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Cashewnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

1000 ml

Verse tomatensoep met gehaktballetjes

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Zwaveldioxide en sulfiet, Noten, Selderij, Pinda's, Soja, Lupine, Ei, Vis, Gluten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5016 kJ
Energie (kcal)1199 kcal
Vetten68 g
waarvan verzadigd26.8 g
Koolhydraten96.5 g
waarvan suikers25.3 g
Vezels9.3 g
Eiwitten48.7 g
Zout8.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in stukken en snijd de tomaat in plakken. 
  • Snijd het basilicum in reepjes.
2
  • Bak de demi-baguette 6 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. 
  • Voeg de slamix toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Snijd de baguette open en besmeer met de groene pesto.
  • Beleg vervolgens met de salade, tomaat, mozzarella en het verse basilicum.
  • Besprenkel met de balsamicocrème en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden.
  • Serveer met de baguette caprese.