Verse tomaat-basilicumsoep met baguette caprese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tomaat-basilicumsoep met baguette caprese

Verse tomaat-basilicumsoep met baguette caprese

1000 ml | 2 porties | 810 g groente | Serveertip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Caprese is de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Serveer het op een heerlijk broodje, met verse tomatensoep!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Cashewnoten
Sulfiet
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1000 ml

Verse tomatensoep met basilicum

(Bevat Selderij Kan bevatten Gluten, Sulfiet, Mosterd, Lupine, Pinda's, Noten, Vis, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4535 kJ
Energie (kcal)1084 kcal
Vetten60 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten90.5 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels9.8 g
Eiwitten41.2 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in stukken en snijd de tomaat in plakken. 
  • Snijd het basilicum in reepjes.
2
  • Bak de demi-baguette 6 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. 
  • Voeg de slamix toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Snijd de baguette open en besmeer met de groene pesto.
  • Beleg vervolgens met de salade, tomaat, mozzarella en het verse basilicum.
  • Besprenkel met de crema di balsamico en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. Serveer met de baguette caprese.