Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

3 - 4 porties | met cheddar en verse bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak in slechts 20 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas. Serveer het met de warme Indiase dahlsoep!

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse Indiase dahlsoep

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Sulfiet, Soja, Eieren, Selderij, Noten, Vis, Pinda's, Lupine)

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4681 kJ
Energie (kcal)1119 kcal
Vetten62.6 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels17.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Kom
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
4
  • Verwarm ondertussen de dahl in een soeppan op middelhoog vuur.  
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
  • Verdeel de dahl over diepe borden. 
  • Breek het brood aan tafel in stukken. Serveer met de dahl.