Skip to main content
Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip
Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip

Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip

met limoen-komkommer, gekaramelliseerde ui en volkoren pitabrood

4.2
(154)

Je serveert deze voedzame bowl met volkoren pitabrood, hierdoor krijg je nog meer vezels binnen!

Tags:
Plant-Based

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Diced sweet potato

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ can

Chickpeas

1 piece

Romano pepper

½ piece

Red onion

¼ piece

Cucumber

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

¼ piece

Lime

2 piece

Wholewheat pita bread

30 g

Mango ketchup

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories900 kcal
Energy (kJ)3765 kJ
Fat31 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate123 g
Sugar30 g
Dietary Fiber22.1 g
Protein24 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Colander
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Zoete aardappelblokjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oostere kruidenmix, peper en zout. Roer goed door en leg ze op één helft van een ovenplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Bak de zoete aardappelblokjes 18 - 20 minuten af in de oven.

Tip: Op deze bakplaat leg je later de rode puntparika en de pita punten ernaast.

Rode puntpaprika bakken
2

Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg met het vel naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel de helften met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de ovenschaal op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de resterende tijd mee. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie op middelhoog vuur in een kleine koekenpan. Bak de rode ui 5 - 6 minuten. Blus af met per persoon: 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Karameliseer de ui 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit.

Pita punten bakken
3

Snijd 2 pitabroodjes per persoon in 4 stukken. Bak 6 - 8 minuten goudbruin in de oven.

Limoen-komkommersalade maken
4

Rasp ondertussen in een kom het schil van de limoen. Knijp het sap van 1/4 limoen uit per persoon in de kom. Voeg 1/4 el extra vierge olijfolie toe, peper en zout toe en roer tot een dressing. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Meng de komkommerblokjes en kruiden door de dressing. Zet apart en roer af en toe door.

Kikkererwten pureren
5

Doe de uitgelekte kikkererwten in een hoge kom en voeg 1/2 el olijfolie en 1 el water toe per persoon. Pureer alles glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer extra vierge olijfolie toe naar smaak en wat limoensap voor meer smeuïgheid. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over diepe borden. Leg alle elementen eromheen: de rode puntpaprika, komkommersalade, de kikkererwtendip en pitapunten. Schep de mangoketchup op de kikkererwtendip en garneer met de gekaramelliseerde rode ui.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes