Je serveert deze voedzame bowl met volkoren pitabrood, hierdoor krijg je nog meer vezels binnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Diced sweet potato
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ can
Chickpeas
1 piece
Romano pepper
½ piece
Red onion
¼ piece
Cucumber
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
¼ piece
Lime
2 piece
Wholewheat pita bread
30 g
Mango ketchup
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oostere kruidenmix, peper en zout. Roer goed door en leg ze op één helft van een ovenplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Bak de zoete aardappelblokjes 18 - 20 minuten af in de oven.
Tip: Op deze bakplaat leg je later de rode puntparika en de pita punten ernaast.
Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg met het vel naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel de helften met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de ovenschaal op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de resterende tijd mee. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie op middelhoog vuur in een kleine koekenpan. Bak de rode ui 5 - 6 minuten. Blus af met per persoon: 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Karameliseer de ui 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit.
Snijd 2 pitabroodjes per persoon in 4 stukken. Bak 6 - 8 minuten goudbruin in de oven.
Rasp ondertussen in een kom het schil van de limoen. Knijp het sap van 1/4 limoen uit per persoon in de kom. Voeg 1/4 el extra vierge olijfolie toe, peper en zout toe en roer tot een dressing. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Meng de komkommerblokjes en kruiden door de dressing. Zet apart en roer af en toe door.
Doe de uitgelekte kikkererwten in een hoge kom en voeg 1/2 el olijfolie en 1 el water toe per persoon. Pureer alles glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer extra vierge olijfolie toe naar smaak en wat limoensap voor meer smeuïgheid. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Verdeel de zoete aardappel over diepe borden. Leg alle elementen eromheen: de rode puntpaprika, komkommersalade, de kikkererwtendip en pitapunten. Schep de mangoketchup op de kikkererwtendip en garneer met de gekaramelliseerde rode ui.