Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Amchoi
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ stuk(s)
Limoen
½ bosje(s)
Lente-ui
1 stuk(s)
Tonijnsteak
(Bevat Vis)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Tarwe)
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd klein. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in kwarten. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kleine kom de radijs met per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Meng in een diep bord het witte sesamzaad met peper en zout. Bestrijk de tonijnsteak met de helft van de ketjap en wentel door de sesamzaadjes, zodat de hele tonijn bedekt is.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de amchoi toe aan de pan en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de udonnoedels toe aan de pan en roerbak 1 minuut. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan. Meng ondertussen de zoete Aziatische saus, de rest van de ketjap, de knoflook en per persoon: 2 el water en 1 limoenpartje in een kleine kom. Roer vlak voor serveren de saus door de udonnoedels.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tonijnsteak 1 - 2 minuten per kant, of tot de sesamzaadjes goudbruin zijn. Haal de tonijnsteak uit de pan en snijd in plakjes.
Verdeel de udonnoedels en de saus over (diepe) borden. Verdeel de ingelegde radijs over de borden. Leg de tonijnsteak op de udonnoedels. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en 1 limoenpartje per persoon.