Tomaat-paprikasoep met parelcouscous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

met crème fraîche, verse dragon en zelfgemaakte soepstengels

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars ingrediënt? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Veggie
Family
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

25 g

Dried apricot pieces

2.5 g

Fresh tarragon

30 g

Giant couscous

1 piece

Wholewheat bread roll

25 g

Crème fraîche

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2802 kJ
Fat26 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate79 g
Sugar27 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd bijna 300 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH? Vitamine C komt vooral uit de paprika, maar ook uit de ui en de tomaten.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig goed door. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.

Tip: Dit gerecht bevat door het broodje en de grote hoeveelheid groente bijna de helft van je dagelijkse vezelbehoefte. Vezels zijn goed voor je darmen en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de soepstengels.

Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Cheesy Pork Ciabatta

Cheesy Pork Ciabatta

with Italian vegetables & tomato salad
Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

with Greek-style cheese, honey mustard dressing & fresh herbs
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

with basil crème, parsley, courgette & tomato
Steak with Sweet Onion Jus

Steak with Sweet Onion Jus

with potatoes & cucumber salad
Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

with roasted baby potatoes, parsnip & carrot
Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

& for parents: spicy red chili pepper
Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

with cherry tomato salad & basil crème
DIY Creamy Shrimp Spaghetti

DIY Creamy Shrimp Spaghetti

pick 'n' mix toppings: lemon, arugula, broccoli & more!
DIY Tex-Mex Pasta Bowl

DIY Tex-Mex Pasta Bowl

pick 'n' mix toppings: avocado, cheddar, sour cream & more!
Sausage Linguine with Harissa

Sausage Linguine with Harissa

with Parmigiano Reggiano, Romano pepper & fresh basil
Smoky Chorizo Mafaldine

Smoky Chorizo Mafaldine

in creamy tomato sauce with pecorino & spinach
Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

over almond-studded rice with courgette & carrot
'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

with sundried tomatoes & roasted carrots
Spicy Udon with Marinated Eggs

Spicy Udon with Marinated Eggs

with hot honey peanuts, green beans & cucumber salad
Giant Couscous with Greek-Style Cheese

Giant Couscous with Greek-Style Cheese

with mushrooms, sweet potato & toasted pumpkin seeds
Naked Cheeseburger Bowl

Naked Cheeseburger Bowl

with croutons, salad & smoky mayo
Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

with rosemary baby potatoes & carrots
Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

with chorizo, lemon & green beans