Skip to main content
Thaise biefstuksalade met mango
Thaise biefstuksalade met mango

Thaise biefstuksalade met mango

met rijst, gembermayonaise en verse kruiden

De steak die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Vis
Soja
Tarwe
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Lime

5 g

Mint, coriander & Thai basil

½ piece

Cucumber

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

75 g

Basmati rice

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Mango

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories845 kcal
Energy (kJ)3535 kJ
Fat35 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate91 g
Sugar30 g
Dietary Fiber6 g
Protein38 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Grater
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Vlees marineren
1

Dep de steak droog met keukenpapier. Meng in een kom per persoon: 1/2 el bruine suiker, 1/2 el vissaus, 1/2 el sojasaus en breng flink op smaak met peper en zout. Leg de steak in het sausje en laat minimaal 10 minuten marineren. Hoe langer je de steak laat marineren, hoe meer smaak hij zal opnemen.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Rijst koken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp de gember en meng in een kleine kom met de mayonaise.

Groenten snijden
3

Halveer de cherrytomaten. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum en de munt. De koriander mag je aan de steeltjes laten zitten. Snijd de verse kruiden grof.

Dressing maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een saladekom de overige vissaus en sojasaus met de knoflook en de rode peper. Voeg hier per persoon: 1/2 el bruine suiker en 1 el limoensap aan toe. Meng de mango, cherrytomaten, komkommer en 2/3 van de verse kruiden door de dressing. Schep regelmatig om.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vlees bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en leg het vlees met marinade in het hete bakvet en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Meng ondertussen de gembermayonaise door de rijst.

Serveren
6

Gebruik een kleine kom met een diameter van maximaal 10 cm. Vul dit per persoon met een portie rijst en druk goed aan. Plaats het vervolgens in een snelle draai omgekeerd in het midden op een bord zodat je een bolletje rijst krijgt. Herhaal dit op elk bord. Schep de salade er rond. Snijd de steak in dunne plakken en leg op de salade. Garneer de rijst met de overige kruiden.

More delicious recipes with similar ingredients

Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Fruitbox | Large

Fruitbox | Large

Minstens 44 stuks
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Mangosmoothiebowl

Mangosmoothiebowl

met cashewnoten
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions