HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Farfalle Met Verse Dragon En Pecannoten
topBanner
Romige farfalle met verse dragon en pecannoten

Romige farfalle met verse dragon en pecannoten

Lees meer

Deze romige pasta wordt heerlijk op smaak gebracht met tijm, verse dragon, venkel en prei. De pecannoten geven het gerecht een knapperige twist. Samen zorgen de ingrediënten voor een stevige saus die rijk van smaak is!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

90 gram

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Ei, Mosterd)

20 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Gedroogde tijm

40 gram

Roomkaas

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3033 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen. Snijd de prei in fijne ringen. Ris de dragon van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een klein beetje van het kookvocht.

4

Verhit ondertussen in een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster goudbruin. Bewaar apart.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de venkel, prei en tijm toe en bak 12 - 14 minuten op middelhoog vuur.

6

Voeg de farfalle, de roomkaas, 2 - 3 el kookvocht per persoon en de helft van de dragon bij de groenten en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peccannoten en de overige dragon.