Roerbak met tempeh en pittige ketjapsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met tempeh en pittige ketjapsaus

Roerbak met tempeh en pittige ketjapsaus

met aardappelpartjes en groenten

Tempeh is afkomstig uit Indonesiƫ en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Caloriebewust
ā€¢Extra groente
ā€¢Plantaardig
Allergenen :
Soja
ā€¢Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Ā½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

15 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

Ā½ el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 tl

Sambal

Ā¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels15.4 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

ā€¢Hapjespan met deksel
ā€¢Zeef
ā€¢Pan met deksel
ā€¢Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in smalle repen.

Aardappelen bakken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe indien nodig. 

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.

Tempeh bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten roerbakken
5

Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl sambal en 1/2 el mayonaise.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de pittige mayonaise.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!