Skip to main content
Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing
Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus

4.1
(1,1K)

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Sesamzaad
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

50 g

Chopped sweetheart cabbage

55 g

Jasmine rice

100 g

Cauliflower Rice

1 cm

Fresh ginger

0.68 piece

Scallions

25 g

Mayonnaise

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

1 piece

Vegetarian schnitzel

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories802 kcal
Energy (kJ)3354 kJ
Fat45 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate73 g
Sugar23 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom: de mayonaise, gember, sesamolie, de helft van de gomasio en het witte gedeelte van de bosui.

Bakken
3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

Serveren
4

Meng de sesam-gemberdressing door de rijst en bloemkoolrijst en verdeel over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus, de overige gomasio en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.

This week's must-try HelloFresh recipes