Kabeljauw in ponzu-botersaus
Kabeljauw in ponzu-botersaus

Kabeljauw in ponzu-botersaus

met sweet-chilistamppot, amchoi en courgette

De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
•Soy
•Sulphites
•Wheat
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

10 g

Ponzu

(Contains Soy, Sulphites, Wheat)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Courgette

100 g

Am choi

200 g

Potatoes

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2183 kJ
Calories522 kcal
Fat22 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate47.4 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein27.3 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Potato Masher
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Was of schil de wortel en aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de groenten 12 - 15 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Stamp met een aardappelstamper de groenten met de zoet-pittige chilisaus, een scheutje kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en amchoi 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur, voeg de Koreaanse kruiden toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de vis 2 - 3 minuten op een kant. Draai de vis om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bewaar de koekenpan met het bakvet voor de ponzu-botersaus.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Leg de vis en de groenten erbovenop.
  • Voeg de ponzu toe aan de koekenpan van de vis en meng goed met het bakvet.
  • Besprenkel de vis met de ponzu-botersaus.