Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

met tomaat-champignonsaus en vers basilicum

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3835 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.6 g
Eiwitten37.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Weetje: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.

Penne koken
2

Kook de pasta 8 - 10 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en champignons 3 - 5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata, de Italiaanse kruiden en het achtergehouden kookvocht toe (zie Tip 1). Laat het geheel 4 - 6 minuten zachtjes koken (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe.

Tip 2: Zet het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Varkensworst bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Ovenschotel maken
5

Voeg de pasta, het vlees inclusief het bakvet, de helft van het basilicum en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan en meng met de tomaat-champignonsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met de saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met het overige basilicum en de overige geraspte kaas.