Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Met de parelcouscous, gegrilde groenten en feta combineer je smaken van beide kanten van de Middellandse Zee tot een zomers gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
HAK kikkererwten
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Pruimtomaat
1.5 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
7 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ tl
Paprikapoeder
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
225 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier of een schone theedoek. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de pruimtomaten in partjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd of pers de knoflook fijn. Pers de citroen uit.
Verdeel de courgette, pruimtomaten en de helft van de takjes tijm over één kant van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder, besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met zout en peper en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 10 – 12 minuten zachtjes droogkoken. Roer regelmatig. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt.
Verkruimel de feta en voeg de helft samen met de geroosterde courgette, tomaat en 2 tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous.
Serveer de parelcouscous in een kom of diep bord en verdeel de krokante kikkererwten erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige feta.