Skip to main content
Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst
Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst

Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst

met spitskool in zoete Aziatische saus

4.2
(1,2K)

.

Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.25 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

100 g

Steak tips

20 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

85 g

Brown rice

¼ piece

Red chili pepper

125 g

Chestnut mushrooms

100 g

Chopped sweetheart cabbage

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories708 kcal
Energy (kJ)2960 kJ
Fat25 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate80 g
Sugar13 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein38 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Vlees marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snijd fijn of rasp de gember en de knoflook.Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes en laat de smaken intrekken.

Tip: Om de smaken van de marinade nog intenser in het vlees te laten trekken, kun je dit langer laten staan of eerder voorbereiden.

Snijden
2

Voeg de rijst toe aan de pan met deksel, breng opnieuw aan de kook en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.Snijd de kastanjechampignons in kwarten.

Bakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kastanjechampignons met de rode peper 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.

Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Voeg dan wat minder van de rode peper toe.

Serveren
4

Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons.Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten.Verdeel de rijst over kommen, schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons aan een kant.Schep de spitskool aan de andere kant.

This week's must-try HelloFresh recipes