
.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.25 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
100 g
Steak tips
20 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
85 g
Brown rice
¼ piece
Red chili pepper
125 g
Chestnut mushrooms
100 g
Chopped sweetheart cabbage
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Sugar

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snijd fijn of rasp de gember en de knoflook.Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes en laat de smaken intrekken.
Tip: Om de smaken van de marinade nog intenser in het vlees te laten trekken, kun je dit langer laten staan of eerder voorbereiden.

Voeg de rijst toe aan de pan met deksel, breng opnieuw aan de kook en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.Snijd de kastanjechampignons in kwarten.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kastanjechampignons met de rode peper 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.
Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Voeg dan wat minder van de rode peper toe.

Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons.Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten.Verdeel de rijst over kommen, schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons aan een kant.Schep de spitskool aan de andere kant.