Wentelteefjes van suikerbrood met peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van suikerbrood met peer

Wentelteefjes van suikerbrood met peer

2 porties | met cranberrychutney en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! Maak ze deze week van suikerbrood én beleg ze met gebakken peer, cranberrychutney en walnoten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Peer

40 gram

Cranberrychutney

¼ tl

Gemalen kaneel

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2

[Plantaardige] melk

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5664 kJ
Energie (kcal)1354 kcal
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten183.4 g
waarvan suikers108.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten37 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Diep bord
Koekenpan
Garde
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Was of schil de peer en verwijder het klokhuis.
  • Snijd in kwarten en vervolgens in plakken in de lengte. 
  • Snijd het suikerbrood in 8 plakken.
2
  • Klop in een diep bord de eieren, melk en 1 mespuntje kaneel met een garde. 
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Wentel ondertussen het suikerbrood door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant.
  • Leg het suikerbrood in de pan en bak ongeveer 3 - 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

Tip: Is je koekenpan niet groot genoeg om alle plakken in een keer te bakken, gebruik dan twee koekenpannen.

3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de peer 3 - 4 minuten. 
  • Verhit ondertussen de cranberrychutney in een kleine steelpan op laag vuur (zie Tip).

Tip: Heb je wat extra tijd? Rooster de walnoten dan kort in een kleine koekenpan zonder olie.

4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de gebakken peer en cranberrychutney.
  • Garneer met de walnootstukjes.