Skip to main content
Voor Vaderdag: bier-chocoladecake (18+ recept)
Voor Vaderdag: bier-chocoladecake (18+ recept)

Voor Vaderdag: bier-chocoladecake (18+ recept)

+/- 10 porties | met gember-roomglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Het bier in dit recept geeft de chocoladecake een extra diepe smaak! Ga je liever niet aan de slag met bier? Geen probleem; je kunt het ook vervangen door een gelijke hoeveelheid water.

Labels:
Recept
Bevat alcohol
Allergenen :
Milk
Egg
Soja
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Duvel 666

100 gram

Roomkaas

2 stuk(s)

Ei

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Melkchocoladedruppels

400 gram

Mix voor chocoladecake

1 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

100 gram

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)6364 kJ
Energie (kcal)1521 kcal
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd30.2 g
Koolhydraten233.2 g
waarvan suikers172.8 g
Vezels7.7 g
Eiwitten26.3 g
Zout5.3 g
Potassium12.5 mg
Calcium0.5 mg

Benodigdheden

Bakpapier
Kleine steelpan
Hittebestendige kom
Grote kom
Handmixer
Kom

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier.
  • Smelt de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en zorg ervoor dat deze het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels al roerend smelten.
  • Haal de kom van de pan.
2
  • Meng in een grote kom de cakemix met 100 ml bier (pas op: dit ingrediënt bevat alcohol! Bak je met kinderen of maak je dit recept liever zonder alcohol? Sla het bier dan over en vervang het door water), de roomboter, de gesmolten chocolade en de eieren.
  • Mix tot een glad beslag (zie Tip).
  • Rasp de nootmuskaat fijn. Roer voorzichtig de nootmuskaat en 100 ml bier door het beslag.

Tip: Heb je een elektrische garde of mixer? Gebruik deze dan op een lage snelheid gedurende 4 minuten.

 

3
  • Giet het chocoladebeslag in de bakblik.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven.
  • Rasp de gember fijn.
  • Voeg de suiker toe aan een kom. Roer met een vork geleidelijk de roomkaas en de gember door het beslag, tot er een glad geheel ontstaat.
4
  • Haal de cake uit de oven (zie Tip) en laat 5 minuten afkoelen.
  • Verdeel het glazuur over de cake en serveer.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. De cake mag nog een beetje plakkerig zijn, maar als het deeg erg nat is mag de cake nog een paar minuten langer in de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Valentijnsdag red velvet truffels

Valentijnsdag red velvet truffels

om te delen | met witte chocolade
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

met rijst, cherrytomaten, cashewnoten en verse kruiden
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde aardappelen, citroen en spinazie
Mediterraans roerei met witte kaas

Mediterraans roerei met witte kaas

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat
Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt ei
Romige aspergesoep met ontbijtspek

Romige aspergesoep met ontbijtspek

met croutons, verse kruiden en olijfolie met citroen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing