Extra cheesy pesto-knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Extra cheesy pesto-knoflookbrood

Extra cheesy pesto-knoflookbrood

om te delen | met cheddar en Italiaanse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

4 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5058 kJ
Energie (kcal)1209 kcal
Vetten58.3 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten132.5 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels9.3 g
Eiwitten38.4 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, beide kazen, de pesto en de olijfolie.
2
  • Snijd het brood in plakken, maar snijd de plakken niet helemaal door.
  • Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. 
  • Vul het brood met 2/3 van het pestomengsel (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als het brood scheurt. De smeltende kaas zal het brood bij elkaar houden in de oven.

3
  • Verdeel het overige pestomengsel over de bovenkant van het brood.
  • Bak het brood 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
4
  • Leg het brood op een serveerschaal.
  • Laat iets afkoelen. Scheur of snijd dan in plakken.