Quesadilla's met kipgehakt en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla's met kipgehakt en paprika

Quesadilla's met kipgehakt en paprika

2 porties | met Mexicaanse dipsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Groene paprika

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2831 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in reepjes.
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg het gehakt en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakjes.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de overige Mexicaanse kruiden.
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en verdeel het gehakt-groentemengsel over een helft van elke tortilla.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tortilla's en beleg met 2 - 3 tomatenplakjes per tortilla. Druk goed aan. Besprenkel de bovenkant van de quesadilla's met wat olijfolie naar smaak.
  • Bak de quesadilla's 5 - 7 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
4
  • Snijd ondertussen de overige tomatenplakjes fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de quesadilla's met de dipsaus.