Pannenkoekjes met mangoslagroom
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannenkoekjes met mangoslagroom

Pannenkoekjes met mangoslagroom

2 porties | met passievrucht en limoen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor friszoete pannenkoekjes met mangoslagroom, passievrucht en limoen!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Passievrucht

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Tarwebloem

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2627 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers39.4 g
Vezels3.6 g
Eiwitten14.2 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Hoge kom
Staafmixer
Mixer
Grote kom
Kleine kom
Aluminiumfolie
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Halveer de passievrucht. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Schil de mango en snijd in blokjes. Voeg de helft van de mango toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Voeg de slagroom en 1 el suiker toe aan een kom. Klop met een handmixer tot een stevige slagroom.
  • Spatel de slagroom in delen voorzichtig door de mangopuree. Dek af en zet in de koelkast.
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1 el suiker en een snufje zout.
  • Klop in een tweede kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe en klop door elkaar tot er veel belletjes ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel tot er een glad beslag ontstaat. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoor.
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het pannenkoekbeslag met een soeplepel in de pan en maak per keer ongeveer 3 - 4 pannenkoeken (zie Tip). Bak de pannenkoeken 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is. Voeg eventueel tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.

Tip: Je bakt kleine pannenkoekjes, zodat ze makkelijker te stapelen zijn.

4
  • Verdeel de pannenkoekjes in kleine stapeltjes over de borden.
  • Verdeel de mangoslagroom, de passievrucht en de overige mango erover.
  • Garneer met de overige limoenrasp.