No bake cheesecake met aardbeien
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
No bake cheesecake met aardbeien

No bake cheesecake met aardbeien

4 porties | met speculaas, citroen en munt

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Cheesecake? Dat kan ook zonder oven! Met dit recept pak je het anders aan en serveer je alle onderdelen in laagjes. Maak jij 4 individuele cheesecakes of serveer je hem in één grote schaal om te delen? Hoe dan ook genieten.

Let op: dit recept bereid je tenminste 2 uur of een dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

250 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

250 gram

Aardbei

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5898 kJ
Energie (kcal)1410 kcal
Vetten93.7 g
waarvan verzadigd63 g
Koolhydraten129.1 g
waarvan suikers93.4 g
Vezels6.9 g
Eiwitten13.1 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Kom
Handmixer

Instructies

1
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Snijd de grote aardbeien in plakjes en de kleinere in kwarten. 
2
  • Meng in een kom de slagroom, mascarpone en kristalsuiker.  
  • Klop met een elektrische handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg 2 el citroensap en 1 tl citroenrasp toe en meng goed. 
3
  • Bouw de cheesecake op in 4 glaasjes (zie Tip). 
  • Begin met een laagje room en dek af met speculaaskruimels. 
  • Ga verder met weer een laagje room, afgedekt met aardbeien. 
  • Herhaal de bovenste 2 stappen, zodat je eindigt met een laagje aardbeien.  
  • Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Tip: Komen er onverwachts meer mensen eten? Verdeel de ingrediënten dan gelijkmatig over 6 glaasjes of maak 1 grote cheesecake in een ovenschaal.

4
  • Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.
  • Garneer de cheesecake met de munt en de overige citroenrasp.