Mediterraanse kipspiesen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterraanse kipspiesen

Mediterraanse kipspiesen

2 porties | met zelfgemaakte tzatziki

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

4 stuk(s)

Spies

2 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1423 kJ
Energie (kcal)340 kcal
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten15.2 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels5.3 g
Eiwitten29 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Zeef
Kom
Lepel
Rasp

Instructies

1
  • Snijd de kip in blokjes van 4 cm.
  • Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  • Snijd de ui in grote reepjes.
2
  • Rasp de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Doe de peterselie, knoflook en komkommer in een kom. Meng met de yoghurt.
  • Pers een halve citroen uit in de kom. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
3
  • Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen.
  • Besprenkel de spiesen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm de barbecue voor (zie Tip).
  • Bak de spiesen 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Serveer met de zelfgemaakte tzatziki.