Mangocrème met passievrucht en sinaasappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mangocrème met passievrucht en sinaasappel

Mangocrème met passievrucht en sinaasappel

2 porties | met stroopwafelkruimels

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Houd je van fruitig en romig? Dan is dit dessert perfect voor jou! De stroopwafelkruimels maken het helemaal af.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ stuk(s)

Mango

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Passievrucht

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Stroopwafelkruimels

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1704 kJ
Energie (kcal)407 kcal
Vetten24.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten40.3 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels2.5 g
Eiwitten5.6 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Grote kom
Garde
Mixer

Instructies

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Halveer de sinaasappel en snijd er 2 halve plakjes af om te gebruiken ter garnering (zie Tip).
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Snijd de overige sinaasappel in partjes of blokjes. Zo heb je de volgende dag een gezonde fruitsnack.

2
  • Voeg de mango toe aan een hoge kom.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
3
  • Voeg de slagroom en 1/2 el suiker per persoon toe aan een grote kom.
  • Klop met een garde of (hand)mixer stijf, tot de room mooie pieken maakt (zie Tip).
  • Meng de yoghurt en sinaasappelrasp door de slagroom.

Tip: Heb je geen mixer of handmixer? Geen zorgen, dit kan ook handmatig met een garde. Het duurt misschien wat langer, maar het resultaat smaakt net zo goed!

4
  • Schep de mangopuree voorzichtig door het slagroom-yoghurtmengsel.
  • Verdeel de mangocrème over twee mooie glaasjes.
  • Garneer met de stroopwafelkruimels en sinaasappelplakjes.
  • Halveer de passievrucht en verdeel het vruchtvlees over de mangocrème.