Klassieke falafelwrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke falafelwrap

Klassieke falafelwrap

2 porties | met aioli, witte kaas en za'atar

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Libanees platbrood is de basis voor deze wrap! Je brengt het platbrood op smaak met za'atar en belegt het met falafel, ingelegde ui, witte kaas en groente. Voeg eventueel sambal toe voor een pittige kick!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Mosterd
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

1 zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4277 kJ
Energie (kcal)1022 kcal
Vetten55.1 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten104.9 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels8.1 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de ui toe aan de kom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Verkruimel de witte kaas.
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de falafel 2 - 4 minuten.
  • Besprenkel het platbrood met een beetje water en strooi er
    wat za’atar overheen.
  • Bak het platbrood 2 - 3 minuten in de oven, of tot het knapperig is.
4
  • Besmeer de platbroden met de aioli (zie Tip).
  • Beleg met de sla, tomaat en komkommer.
  • Leg de falafel op de groenten.
  • Garneer met de ingelegde ui, de witte kaas en de overige za'atar.

Tip: Ben je fan van pittig eten? Voeg dan naar smaak wat sambal toe aan je wrap.