Zelfgemaakte limonade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

2x 1500 ml | 2 variaties: honing-gember & munt-sinaasappel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Limoen

5 tl

Verse gember

3 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Suiker

3000 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1144 kJ
Energie (kcal)273 kcal
Vetten2.7 g
waarvan verzadigd0.1 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers40.3 g
Vezels11 g
Eiwitten4.1 g
Zout0 g

Instructies

1
  • Vul een ijsblokjesvorm met water en zet minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Kook ondertussen 1000 ml water. Laat 5 - 10 minuten afkoelen, zodat het water heet is maar niet meer kookt. 
  • Snijd 1 citroen in schijfjes. Pers de overige citroenen uit in een grote kan.
  • Schil de gember en snijd in dunne plakken.
2
  • Voeg de gember en honing toe aan de kan (zie Tip).
  • Voeg het hete water toe en roer goed door. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg 500 ml koud water en de citroenschijfjes toe.

Tip: Voeg eventueel meer honing naar smaak toe als je houdt van een zoete limonade. Of laat de honing weg voor een minder zoete limonade.

3
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes. 
  • Snijd 1 limoen in schijfjes. Pers de overige limoenen en de sinaasappels uit.
  • Voeg 1500 ml koud water, het limoen- en sinaasappelsap en de suiker toe aan een grote kan. Roer goed door tot de suiker is opgelost (zie Tip).
  • Roer de limoenschijfjes en 2/3 van de munt erdoorheen.

Tip: Voeg eventueel meer suiker naar smaak toe als je houdt van een zoete limonade. Of laat de suiker weg voor een minder zoete limonade.

4
  • Laat de limonades minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast, zodat ze helemaal koud zijn.
  • Verdeel de limonades over glazen met ijsblokjes.
  • Voeg eventueel extra citroen- of limoenschijfjes uit de kannen toe aan de glazen. Garneer met de overige muntblaadjes.