Hartige ontbijtcrackers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige ontbijtcrackers

Hartige ontbijtcrackers

3 x ontbijten voor 2 personen | kruidenkaas & ham, avocado & Grana Padano, eieren & tuinkers

Met dit recept kun je drie keer ontbijten met twee personen. Inhoud:

Crackers met kruidenroomkaas, ham en veldsla (2 porties) Crackers met avocado en Grana Padano (2 porties) Crackers met eieren, kerriepoeder en tuinkers (2 porties)

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gerst
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 plak(ken)

Achterham

100 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Veldsla

2 stuk(s)

Avocado

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

20 gram

Tuinkers

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

12 stuk(s)

Crackers

(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Lupine)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4244 kJ
Energie (kcal)1014 kcal
Vetten78.2 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten13.5 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels17.7 g
Eiwitten34.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kleine kom
Steelpan

Instructies

1
  • Verdeel vier crackers over twee borden.
  • Besmeer de crackers met de kruidenroomkaas.
  • Beleg de crackers met de ham en garneer met de veldsla.
2
  • Verdeel vier crackers over twee borden.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een kleine kom en prak het vruchtvlees. Snijd de tomaat in plakken. 
  • Verdeel de avocado over de crackers. Beleg met de plakjes tomaat.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de Grana Padano.
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg de eieren voorzichtig toe en kook ze 5 - 7 minuten.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel de eieren en snijd doormidden. 
  • Verdeel vier crackers over twee borden. Besmeer de crackers met de roomkaas. 
  • Beleg met de eieren, strooi het kerripoeder erover en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de tuinkers.