Gegrilde maiskolf met witte-kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde maiskolf met witte-kaassaus

Gegrilde maiskolf met witte-kaassaus

2 porties | met gerookt paprikapoeder en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze maiskolven kun je in de oven bereiden, maar zijn natuurlijk ook een smaakvol bijgerecht tijdens een barbecue! De dip maak je zelf van feta, aioli en verse peterselie.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Maiskolf

75 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

3 tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2290 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels4.5 g
Eiwitten13.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kleine kom
Blender

Instructies

1
  • Maak de bladeren los van de maiskolf door ze van boven naar onderen te trekken. Snijd dan de onderkant, waar de bladeren vastzitten, van de maiskolf af. Verwijder eventuele draden.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie met het gerookte paprikapoeder, peper en zout.
  • Besmeer de mais gelijkmatig de paprika-olie.
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de maiskolven op de barbecue en rooster 15 - 20 minuten. Keer de mais elke 5 minuten om.

Tip: Je kunt de mais ook in de oven roosteren. Wikkel de maiskolven dan in aluminiumfolie en rooster ze 25 - 30 minuten in de oven.

3
  • Meng de witte kaas en aioli 2 - 3 minuten in een blender tot een zacht geheel.
  • Hak de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de maiskolven over een serveerschaal.
  • Verdeel de witte-kaassaus erover en garneer met de verse peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.