Extra cheesy gevulde aardappelen met spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Extra cheesy gevulde aardappelen met spek

Extra cheesy gevulde aardappelen met spek

om te delen | met bosui en zure room

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bosje(s)

Bosui

75 gram

Spekreepjes

50 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2677 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten41.8 g
waarvan suikers2.5 g
Vezels7 g
Eiwitten24.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

1
  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Halveer de aardappelen in de lengte. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de aardappelen 35 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze gaar zijn.
2
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes 4 - 5 minuten.
  • Snijd de bosui in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de twee soorten kaas.
3
  • Leg de aardappelen, wanneer ze gaar zijn, met de snijkant naar boven op een snijplank. Laat een paar minuten afkoelen.
  • Schep de binnenkant van de aardappelen voorzichtig uit de schil en bewaar in een grote kom. Houd de aardappelschillen intact.
  • Voeg de zure room, spekreepjes en de helft van de kaas toe aan de grote kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Schep het mengsel terug in de aardappelschillen.
4
  • Leg de aardappelen terug op de bakplaat en bestrooi met de overige kaas.
  • Grill 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.
  • Garneer de gevulde aardappelen met de bosui en serveer.