Bao buns met varkensoester
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met varkensoester

Bao buns met varkensoester

2 porties | met hoisinsaus en pinda's

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga voor deze zachte bao buns met varkenshaaspuntjes, spitskool en komkommer! Je maakt het helemaal af met zoet-zoutige hoisinsaus en pinda’s.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

1 bosje(s)

Bosui

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

100 gram

Gesneden wittekool

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2766 kJ
Energie (kcal)661 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten95.9 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels6.4 g
Eiwitten24.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de varkensoester in blokjes.
  • Meng in een kom de bloem, hoisinsaus, sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en 2 el water.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui en het vlees toe en laat marineren tot stap 3. 
2
  • Snijd de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en suiker. 
  • Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng goed en laat staan tot serveren.
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spitskool 1 - 2 minuten.
  • Voeg het vlees inclusief marinade toe.
  • Verlaag het vuur en bak 3 - 6 minuten, of tot het vlees gaar is.
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Snijd of vouw de bao-broodjes open en vul met de komkommer en het vlees.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.