Bakbox | Double chocolate brownies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Double chocolate brownies

Bakbox | Double chocolate brownies

+/- 9 stuks | met walnoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kun jij als het aankomt op chocolade ook niet kiezen? Wij maken het extra makkelijk voor je! Met zowel witte- als melkchocoladedruppels én een handige bakmix, bak jij zonder treuzelen de lekkerste brownies.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

80 ml

Water

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6987 kJ
Energie (kcal)1670 kcal
Vetten76.1 g
waarvan verzadigd37.5 g
Koolhydraten210 g
waarvan suikers149.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten29.2 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Grote kom
Mixer

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een rechthoekige ovenschaal.

2
  • Mix in een grote kom het water, de eieren, de roomboter en de cakemix tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg 2/3 van de walnoten en 2/3 van de witte- en melkchocoladedruppels toe aan het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan met een mixer.

 

3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Bestrooi met de overige walnoten en witte- en melkchocoladedruppels.
  • Bak de brownie 22 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.

Tip: Houd je van een smeuïge brownie? Houd dan de kortere baktijd aan. 

4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen (zie Tip).
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten verder.