Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze week tover je de bekende carrot cake om tot 'power' tussendoortje. Deze balletjes zitten bomvol natuurlijke brandstoffen die ervoor zorgen dat je dag geheid op rolletjes loopt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Dadelstukjes
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1.5 tl
Gemalen kaneel
100 gram
Witte-chocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
40 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
150 gram
Havermout
(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Leg de dadelstukjes en rozijnen in een kom en giet het hete water erbij. Laat 10 minuten wellen en giet daarna af. Rasp ondertussen de wortel met een fijne rasp. Hak de rozijnen, dadelstukjes en pecannoten fijn en voeg toe aan een grote kom (zie Tip).
Tip: Heb je een keukenmachine? Meng dan alle ingrediënten met de keukenmachine tot een plakkerige massa.
Voeg de wortel, havermout en de kaneel toe aan de grote kom en meng goed. Rol met je handen kleine balletjes van het mengsel (zie Tip).
Tip: Is het deeg nog een beetje plakkerig? Zet het mengsel dan even in de koelkast zodat het kan opstijven. Zo kun je het mengsel daarna makkelijker rollen.
Breng in een kleine steelpan ruim water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen (hittebestendige) kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Dip de energieballetjes in de chocolade en bestrooi vervolgens met de pistachenoten (zie Tip).
Tip: De energieballetjes zijn al vrij zoet door de dadels en rozijnen. Laat eventueel de witte chocolade achterwege om er een nog verantwoorder tussendoortje van te maken!
Serveer de energieballetjes op een serveerschaal (zie Tip).
Tip: Bewaar de energieballetjes in een luchtdicht bewaarbakje in de koelkast. Zo zijn ze nog 3 dagen lekker!