Bakbox | Appelflappen met citroen-mascarponeroom
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Appelflappen met citroen-mascarponeroom

Bakbox | Appelflappen met citroen-mascarponeroom

12 porties

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze appelflappen krijgen een luxe twist! Je serveert ze namelijk met frisse citroen-mascarponeroom.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Appel

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4

[Plantaardige] melk

80 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8266 kJ
Energie (kcal)1976 kcal
Vetten127.2 g
waarvan verzadigd73.2 g
Koolhydraten174.6 g
waarvan suikers82.8 g
Vezels9.3 g
Eiwitten23 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Bakkwast
Kom
Mixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers het sap van 1/2 citroen.
2
  • Meng in een grote kom de appelstukjes met de rozijnen, 1 tl kaneel, 2 el suiker en 2 el citroensap.
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd elk vel bladerdeeg in 6 gelijke stukken door het in de lengte te halveren en daarna in de breedte in 3 stukken te snijden.
  • Schep de vulling in het midden van de plakjes bladerdeeg en houd hierbij de randen vrij.
  • Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan met een vork.
3
  • Verdeel de appelflappen over twee bakplaten met bakpapier.
  • Bestrijk met een kwastje of theelepel de appelflappen met de melk en bestrooi met de overige suiker naar smaak. Let op: houd wel 1/2 el suiker apart voor de mascarponeroom.
  • Bak de appelflappen in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.
4
  • Voeg de mascarpone, slagroom, 1/2 el suiker en 2 tl citroenrasp toe aan een kom.
  • Klop het mengsel met een garde of (hand)mixer stijf tot er pieken room rechtop blijven staan.
  • Serveer de appelflappen met de citroen-mascarponeroom.