Skip to main content
Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen
Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen

Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen

met sojabonen, taugé en gefrituurde uitjes

4.4
(320)

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Vis
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

130 g

Jumbo shrimp

1 piece

Chicken thigh fillet

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

25 g

Edamame

½ sachet(s)

Yellow curry spices

90 milliliters

Coconut milk

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

2 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

¼ piece

Red chili pepper

25 g

Beansprouts

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

0.12 piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories913 kcal
Energy (kJ)3820 kJ
Fat42 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate87 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8 g
Protein44 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de curry kruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon over de hapjespan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat eventueel het bouillonblokje achterwege.

Saus sudderen
4

Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de taugé, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in parten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Op smaak brengen
5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 partje limoen en 1 tl vissaus. Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap of peper en zout toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, de gefrituurde uitjes en een partje limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes