Skip to main content
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en aardappelen

4.4
(354)

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Tags:
Family
Allergens:
Soja
Tarwe
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

⅓ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

100 g

Chicken thigh strips

¼ piece

Fresh lemongrass

150 g

Potatoes

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

1 piece

Shallot

1 piece

Carrot

½ piece

Pak choi

½ sachet(s)

Yellow curry spices

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

200 milliliters

Water

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)2458 kJ
Calories588 kcal
Fat33.9 g
Saturated Fat19.3 g
Carbohydrate41.9 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein25.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van de aangegeven hoeveelheid water met 1/4 bouillonblokje per persoon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.

This week's must-try HelloFresh recipes