Udonnoedels met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met ham en ei

Udonnoedels met ham en ei

met sesamolie, prei, wortel en paprika

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Eieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten85.9 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Snijd de paprika in reepjes. 
  • Was de prei grondig en snijd in dunne ringen.
  • Snijd 3/4 van de ham in kleine stukjes en laat de overige ham heel. 
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wortel, prei en paprika toe en bak 6 - 8 minuten verder. 
  • Roer de gesneden ham door de groenten. 
  •  
Bami bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak de overige pan 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Serveren
4
  • Voeg de noedels en toe aan de pan met groenten. Voeg de ketjap toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over de borden. Leg op elk bord 1 plak ham en 1 gebakken ei.