BestellenCadeaubon
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

met paprika en koriander

Je maakt vandaag een currysaus van gepureerde courgette. Dit maakt deze groene curry niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Groene peper

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Bruine snelkookrijst

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2624 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten20.8 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels11.4 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hoge kom
Wok of hapjespan met deksel
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper grof. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de courgette door de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van 1 cm.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Rijst koken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en de helft van de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de rijst en 160 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Currysaus maken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de overige gember en ui, de courgette, de groene peper, de kokosrasp en de groene currykruiden toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 100 ml water per persoon. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken, of tot de courgette zacht is. Voeg eventueel water toe. Pureer de courgette in een hoge kom tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Kipgehakt bakken
4

Bak in dezelfde pan het kipgehakt samen met de paprika in 3 - 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de currysaus toe en laat 5 minuten pruttelen.

Toppings snijden
5

Snijd de koriander fijn (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, iedereen de koriander zelf naar smaak kan toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de verse koriander.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?