Gepaneerde witte kaas met rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

30 ml

Water

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4249 kJ
Energie (kcal)1016 kcal
Vetten54.8 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers30.3 g
Vezels12 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Steelpan
•Pan met deksel
•Dunschiller
•Saladekom
•Diep bord
•Koekenpan
•Keukenpapier

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Voeg daarna de pikante uienchutney toe en meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.

Salade maken
2
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de courgette, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord de bloem en het water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord de panko met 1/2 tl rozemarijn per persoon.
  • Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
Serveren
4
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte krieltjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten.
  • Leg de salade op het bord met de krieltjes ernaast.
  • Serveer de gebakken witte kaas op de salade. Schep de uienchutney op de witte kaas.