HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Roerbakgroenten Met Cashewnoten
topBanner
Aziatische roerbakgroenten met cashewnoten

Aziatische roerbakgroenten met cashewnoten

Geserveerd met gebakken rijst en een spiegelei

Lees meer

Je serveert de gebakken rijst met roerbakgroenten en cashewnoten. De cashewnoten zorgen voor de nodige knapperigheid en zitten ook nog eens boordevol eiwitten en gezonde vetten. Voor zelf een saus maken draai jij je hand vandaag niet om, met Aziatische smaakmakers als sojasaus, gember en sesamzaad zet je heel eenvoudig een smaakvol gerecht op tafel.

Labels:Veggie
Allergenen :SesamzaadPinda'sNotenEiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Zilvervliesrijst

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

40 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

1 stuk(s)

Peen

200 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3665 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat volgens de tip afkoelen.

2

Verhit ondertussen een hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Hak ondertussen de cashewnoten grof.

3

Snijd de peen in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de peen en sperziebonen al roerend 15 minuten, of tot de boontjes beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Het is niet erg als de groenten afkoelen.

4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de verse gember en snijd of rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en bewaar apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de gebakken groenten, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.

6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui. Besprenkel met limoensap naar smaak.